تماس با ما : 02188436650

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته

سیستم نمایش مداربسته و یا همان دوربین مداربسته همان طور که از نام آن پیداست به مجموعه دوربین هایی گفته می شود که ممکن است در یک و یا چند محل نصب گردند، ثابت بوده و قابل رؤیت یا پنهان سازی در محیط های مختلف را دارا می باشند. جالب است بدانید که این دوربین ها در حالت کلی به یک دستگاه پردازشگر تصویر متصل هستند و به سه دسته دوربین های آنالوگ و دیجیتال و تحت کلود تقسیم می شوند.

آشنایی با انواع دوربین مداربسته:

به طورکلی دسته بندی انواع دوربین های مداربسته با توجه به سیگنال ها، شکل ظاهری و یا کاربردهای آن ها می باشد؛ که ما در این نوشته این نوع دوربین ها را به شکل زیر  دسته بندی می کنیم.

 از نظر نوع ارتباط

  1. دوربین های آنالوگ         
  2. دوربین های تحت شبکه 
  3. دوربین های تحت کلود 

از نظر کاربرد و شکل ظاهری :

  1.  دوربین های دام (DOME)
  2. دوربین های دیواری (bullet)
  3. دوربین های چرخشی (PTZ)

دوربین های مداربسته آنالوگ:

به طورکلی این نوع دوربین ها را می توان نسل ابتدایی دوربین های مداربسته دانست که برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواجی به نام امواج آنالوگ استفاده می کنند. درواقع صدا و تصویر این نوع از دوربین ها هر یک توسط کابل دو رشته ای جداگانه منتقل می شوند که یک رشته از این سیم ها نقش جلوگیری از نویز بر سیم های اصلی را ایفا می کند.

کیفیت این دوربین ها همان گونه که از نامشان پیداست تابعی از امواج آنالوگ است. جالب است بدانید که امواج آنالوگ همواره در معرض انواع نویز قرار دارند و همین نویز گیری نیز عاملی برای کنار رفتن آن ها به مرورزمان در کشورهای پیشرفته شد چراکه نویزهای مختلف الکترومغناطیسی و نویزهای ناشی از نوسانات برق همواره یکی از تهدیدات جدی بر کیفیت دوربین های مداربسته آنالوگ بوده و هست؛ بنابراین و به همین دلیل استفاده از کابل ها و تجهیزات باکیفیت بالا روی کیفیت تصویر در این نوع دوربین ها تأثیر بسزایی دارد.

درباره ی نقطه ضعف این نوع سیستم ها می توان بیان کرد که درزمانی که نیاز به ارسال تصاویر و صدا به صورت بی سیم باشد، عملکرد مناسبی را شاهد نخواهیم بود. درواقع این روش کیفیت تصویر را بیش ازپیش تحت تأثیر امواج نویز و تداخلی قرار می دهد، ضمن اینکه امکان رصد کردن تصاویر در محدوده ی ارسالی برای هر کس دیگر به سادگی فراهم است و همین مسئله می تواند عاملی برای عدم امنیت و اطمینان نداشتن از ارسال تصاویر بدون خطرِ دسترسی به دیگران باشد.

در کنار همه این مسائل برای ضبط تصاویر آنالوگ نیز چاره ای از روی آوردن به سیستم دیجیتال نیست چراکه درنهایت باید تصاویر آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند. بدین منظور از دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال (دی وی آر) استفاده می شود. دی وی آرها دستگاه های مختص ضبط و کنترل تصاویر دوربین های آنالوگ هستند. لازم به ذکر است که این دستگاه امکان کنترل و ارتباط دیجیتال با شبکه را نیز فراهم می کند.

به دلیل قیمت پایین تر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال این دوربین ها به عنوان دوربین های مداربسته رایج در بازار ایران شناخته می شوند. گرچه اخیراً بازار به سمت دیجیتال شدن پیش می رود و بسیاری از سازمان ها به سوی دوربین های آی پی تحت شبکه متمایل شده اند اما هنوز نیز سرعت جایگزینی این نسل قبلی دوربین ها با نسل جدید دوربین های دیجیتال کند است؛ که این مسئله در ایران را می تواند به علت نیاز به دانش شبکه ای دانست. بسیاری از شرکت ها کارمندان خود را تنها به منظور راه اندازی و نصب دوربین های آنالوگ آموزش می دهند و از آموزش های نسبتاً پیچیده شبکه ای در مورد دوربین های دیجیتال صرف نظر می کنند؛ بنابراین همین امر واردکنندگان دوربین های مداربسته را نیز به واردات بیشتر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال سوق می دهد.

به طورکلی درباره ی مزایای دوربین های آنالوگ می توان به قیمت ارزان آن نسبت به سایر مدل ها، تنوع گسترده در بازار ایران و سادگی در نصب نسبت به دوربین های دیجیتال اشاره کرد.

درباره ی معایب دوربین های آنالوگ نیز می توان به کیفیت پایین تر آن نسبت به دیجیتال، امکان نویز پذیری بالا، هزینه بالای سیم کشی و ارتباط بی سیم با کیفیت پایین و ناامن اشاره کرد.

به کانکتور انتقال تصاویر این نوع دوربین ها (BNC) گفته می شود.

تجهیزات لازم برای نصب : 

  1. دستگاه ضبط تصاویر (DVR). 
  2. دوربین مداربسته آنالوگ. 
  3. هارد جهت نگهداری تصاویر.
  4. پاور متناسب جهت برق رسانی به دوربین ها.
  5. فیش BNC. 
  6. فیش برق.
  7. کابل ترکیبی.
  8. رک. 


دوربین های آی پی تحت شبکه:

دوربین های آی پی تحت شبکه نسل جدید دوربین های مداربسته هستند. امروزه بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده و این گونه دوربین ها از امواج کاملاً دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند. به طورکلی برخلاف دوربین های آنالوگ، این دوربین ها از همان ابتدای دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند و ضمن به کارگیری از امواج دیجیتال، آن ها را تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می سازند. درواقع هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه آی پی و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد که همین ویژگی تحت شبکه بودن در این دوربین های مداربسته مزایای زیادی را برای کاربران به همراه می آورد.

کاربرد دوربین های آی پی آنجایی نمود پیدا می کند که در پروژه های بزرگ بهینه سازی سیستم یک امتیاز محسوب می شود. اینکه چگونه تصاویر با حداقل کابل ارتباطی و با بالاترین کیفیت ممکن به مرکز نظارتی منتقل شود تنها از سیستم های تحت بستر شبکه برمی آید. امروزه یکی از دغدغه های مردم، عدم تمایل به وجود هرگونه سیم ارتباطی است. به همین دلیل است که شرکت های جهان تمام تلاش خود را بر ارتباطات بی سیم متمرکز می کنند. درواقع در سیستم های مداربسته که نیاز به کابل ارتباطی است دوربین های تحت شبکه می توانند با ارتباطات سری و شبکه ای از افزایش تعداد سیم جلوگیری کنند. همچنین در دوربین های شبکه می توان از ارتباط کاملاً بی سیم نیز استفاده کرد.

دوربین های تحت شبکه ارتباط نزدیکی با شبکه جهانی اینترنت دارند. می توانند از شبکه داخلی به شبکه اینترنت متصل شوند و یا حتی مستقل از شبکه داخلی به اینترنت مرتبط شده و از آن طریق کنترل شوند. همچنین سیستم ضبط تصاویر سرراستی نیز دارد و به همین دلیل مفهوم ضبط دیجیتال جای خود را به مفهوم کاربردی تر ضبط شبکه می دهد.

در باب مزایای دوربین های آی پی باید مطرح کرد که این نوع سیستم ها با دارا بودن کیفیت بالای تمام دیجیتال، امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی، امکان ارتباط بی سیم با امنیت در کنار امکان ارسال هم زمان تصویر، صدا و برق در بستر شبکه زبانزد می باشند.

در باب معایب دوربین های آی پی نیز می توان به قیمت بالای این نوع دوربین ها و محدودیت پهنای باندشان اشاره کرد.

تجهیزات مورد لازم جهت نصب : 

  1. دستگاه ضبط تصاویر (NVR).
  2. دوربین تحت شبکه.
  3. هارد جهت نگهداری تصاویر.
  4. فیش RG59.
  5. پچ پنل 
  6. فیش POE.
  7. پچ کورد.
  8. سوییچ شبکه.
  9. رک.

برای محاسبه میزان فضای هارد و مدت زمان نگهداری تصاویر می توانید به سایت زیر مراجعه نمایید.

محاسبه هارد و روز .

تیم پارسیان گستران نوین با چندین سال تجربه موفق در انجام پروژه های گوناگون می تواند همراه خوبی برای مشاوره، طراحی و پیاده سازی سیستم های شما باشد.

ساعت کاری گروه فنی و مهندسی پارسیان گستران نوین

شنبه08:00 تا 20:00
یکشنبه08:00 تا 20:00
دوشنبه08:00 تا 20:00
سه شنبه08:00 تا 20:00
چهارشنبه08:00 تا 20:00
پنج شنبه08:00 تا 20:00
جمعه10:00 تا 20:00

شماره تماس : 02171057201

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.