تماس با ما : 02188436650

fbb2e8a2-daec-4280-b642-454b449ee5bb

هوشمند سازی مدارس

مدرسه هوشمند چیست ؟

مدرسه هوشمند به مدرسه‌ای گفته می‌شود که از فناوری‌های پیشرفته برای آموزش هر چه بهتر و موثرتر دانش‌آموزان استفاده کند. در محیط آموزشی هوشمند می‌توانیم تعداد نامحدودی از تکنیک‌های یادگیری و آموزشی جدید را به کار بگیریم و جلسات خسته کننده سخنرانی کلاسی را به جلسات آموزشی جذاب و هیجان‌انگیز برای دانش‌آموزان تبدیل کنیم.

تجهیزات هوشمند مدارس :

مراحل هوشمندسازی مدارس :

تبدیل مدرسه معمولی به مدرسه هوشمند یا ساختن یک مدرسه هوشمند جدید، مستلزم برداشتن گام‌های متعددی است. مراحل هوشمند سازی مدارس عبارتند از:

  • تامین منابع مالی: 
  • هوشمندسازی مدارس مستلزم تامین منابع مالی برای خرید تجهیزات و نرم‌افزارهای مورد نیاز است.

 

  • آشنایی با شرایط مدرسه و طراحی مدرسه هوشمند: 
  • این مرحله، تعیین تجهیزات مورد نیاز برای هوشمند سازی مدرسه و تعیین محل نصب هر یک از تجهیزات با توجه به شرایط ساختمان، تعداد کلاس‌ها، تعداد دانش‌آموزان و بودجه اختصاص‌یافته برای هوشمند سازی را شامل می‌شود.

 

  • برنامه‌ریزی: 
  • تدوین یک برنامه منظم شامل مسئولیت‌ها، اهداف و جدول زمانی برای دستیابی به هر هدف، یکی از مهم‌ترین مراحل تغییر مدرسه معمولی به مدرسه هوشمند محسوب می‌شود. این جدول به ما کمک می‌کند تا بتوانیم فرایند هوشمند سازی مدارس را در زمان مشخصی به پایان برسانیم.

 

  • ایجاد زیرساخت هوشمندسازی مدارس:
  •  خرید و نصب تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، سیم‌کشی و اتصال مدرسه به شبکه اینترنت و راه‌اندازی این تجهیزات، یکی از مهم‌ترین گام‌هایی است که باید در جهت هوشمندسازی مدارس برداشته شود.

 

  • آموزش معلمین و دانش‌آموزان: 
  • پیاده‌سازی مدرسه هوشمند بدون ارائه آموزش‌های لازم به کادر آموزشی و دانش‌آموزان بی‌فایده است. هر یک از این افراد باید چگونگی استفاده از تجهیزات مدرسه هوشمند را به خوبی یاد بگیرند تا بتوانند از این تجهیزات در راستای اهداف آموزشی استفاده کنند.

 

ضرورت هوشمندسازی مدارس چیست؟

هوشمندسازی مدرسه موجب می‌شود تا دانش‌آموزان تجربه بهتری از محیط آموزشی داشته باشند، بازدهی معلمان افزایش یابد، زمینه استفاده از منابع آموزشی مختلف فراهم شود، امکان ارائه خدمات آموزش از راه دور , با کیفیت فراهم شود، امکان مشارکت دانش‌آموزان در فرایند آموزش فراهم شود، با دسترسی به داده‌ها در هر لحظه بتوانیم تصمیمات آگاهانه‌تری را اتخاذ کنیم و والدین بتوانند در فرایند آموزش مشارکت کنند.

جمع‌بندی :

در حالی که فناوری به طور پیوسته جنبه‌های مختلفی از زندگی روزمره ما را تغییر می‌دهد، به نظر می‌رسد که در آینده شاهد راه‌اندازی تعداد زیادی از مدارس هوشمند در سطح جهان خواهیم بود. با توجه به مزایای متعددی که مدرسه هوشمند در اختیار کادر آموزشی و همچنین دانش‌آموزان قرار می‌دهد، هوشمندسازی مدارس از نظر اقتصادی نیز توجیه‌پذیر است.

 

سیستم نرم‌افزاری مدیریت مدرسه هوشمند به تسهیل فعالیت‌های آموزشی کمک می‌کند، هوشمند سازی مدارس موجب می‌شود تا مصرف کاغذ به حداقل برسد، دانش‌آموزان می‌توانند مهارت‌های بیشتری را یاد بگیرند و به کمک تصاویر به درک عمیق‌تری از مفاهیم پیچیده برسند. به علاوه، زمینه شخصی‌سازی فرایند آموزش با توجه به ویژگی هر فرد، صرفه‌جویی در مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری مدرسه نیز فراهم می‌شود.

 

اگرچه، هوشمندسازی مدرسه هیجان‌انگیز به نظر می‌رسد اما چالش‌ها و موانع مختلفی نیز در این مسیر وجود دارند. ضرورت آموزش پرسنل مدرسه برای استفاده از تجهیزات پیشرفته، هزینه بالای خرید تجهیزات مدرسه هوشمند و وابستگی هر چه بیشتر دانش‌آموزان به دنیای مجازی و تاثیر منفی آن بر روابط اجتماعی آن‌ها از جمله معایب هوشمند سازی مدرسه به شمار می‌آیند.